Motverka torra ögon

Har du ett arbete där du tillbringar många timmar utomhus i alla väderlekar? Eller tillbringar du din arbetsdag stirrandes på en skärm? Då har du nog ofta upplevt torra och irriterade ögon.

Ögon

Torra och irriterade ögon kan man också få vintertid när man ofta växlar mellan torr kyla utomhus och torrt, varmt inomhusklimat. Även efter en flygresa kan ögonen kännas irriterade på grund av den torra luften inne i kabinen.

Våra ögon är känsliga och påverkas lätt när de utsätts för väder och vind. De påverkas också om vi inte blinkar tillräckligt mycket, vilket ofta sker när vi sitter framför skärmar i flera timmar på arbetet. På Arbetsmiljöverkets hemsida kan du läsa några handfasta tips på hur man kan åtgärda en del av problemen med ögonen som kan uppstå vid felaktig arbetsställning, som att exempelvis rikta datorskärmen i rätt vinkel så att ögat inte torkas ut av en uppåtriktad blick. Skärmar som flimrar mycket påverkar också ögat och tröttar ut det snabbare.

Upplever du torra ögon kan du behandla dem effektivt med hjälp av ögondroppar. Det finns ögondroppar som hjälper mot irriterade och röda ögon, mot torra och grusiga ögon samt infektioner. Swiss Clinic kan erbjuda flera varianter av Swiss Eyes ögondroppar som snabbt och effektivt lindrar och behandlar dina röda och torra ögon. Dessa produkter fungerar även för dem som dagligen använder linser och kan appliceras medan du fortfarande har linserna på dig. Du kan även använda dem på långflygningar för att undvika alltför torra ögon.

Att arbeta förebyggande är naturligtvis det alla bästa men ibland har man inte möjlighet att påverka miljön man befinner sig i. Då är det bra att ha ögondroppar med sig.