Framhäv dina ögon – smarta knep

I ögonen finns själen, sägs det. Inte så konstigt att det är ögonen vill vi framhäva med vårt utseende. Trötta, hängande ögon har aldrig varit på modet men oundvikligt i dagens stressiga samhälle. Med några enkla knep kan du få en mer vaken blick samt lägga fokuset på ögonen istället för någon annan del av ansiktet.

Kajalpenna

Med en ljus kajalpenna kan du få ögonen att se större ut. Måla med pennan på vattenlinjen på både ögonlocket och nedre ögonfransarna. Det får ögonen att se piggare ut, tänk på att välja en färg som är lite ljusare än din hud. Om du väljer att måla med en mörk penna istället så kanske ögonen ser lite mindre ut, men du framhäver din ögonfärg och skapar en stark kontrast till ögonvitan vilket också drar fokus till dina ögon.

Vit ögonskugga

Lägg en linje vit eller ljusare ögonskugga än din hud, strax under ögonbrynen för att lyfta dem och ge en mer vaken uppsyn. Du kan även använda ljus ögonskugga på ögonlocket för att trolla bort mörka ögonen. Om du lägger lite mörk ögonskugga precis i ögonvecket ser även ögonlocket större ut eftersom de blir mer definierade.

Volymfransar

Slipp kleta med mascara varje dag för att få längre och fylligare fransar. Med volymfransar limmas små knippen av fransar fast tillsammans med dina egna för att fylla ut och få fransarna att se längre ut. Det kostar runt 2000 kronor att göra för första gången hos en master, väljer du juniorer som är nyutbildade blir priset lägre men du får även lite färre fransar.. Dock faller fransarna ut eftersom eftersom det växer upp nya fransar samt att limmet tappar kraft. Ett återbesök för påfyllning brukar inte vara lika kostsamt och kan göras efter 4-6 veckor.