Ta hand om ditt hår

Risigt och trist eller ymnigt och glänsande? Det finns mycket vi kan göra för att ta hand vårt hår. Välvårdat och snyggt stajlat hår ger självförtroende och ett positivt första intryck. Hår och frisyrer är faktiskt en stor del av människans kultur och historia.

Rengör och skydda

Föroreningar i luften och överaktiva talgkörtlar i hårbottnen är några av orsakerna till att håret behöver rengöras. Det är viktigt att välja rätt shampoo och balsam för just ditt hår. Till exempel mjäll och hårbottenproblem behöver specialprodukter.

Du kan emellanåt byta ut balsam mot en hårinpackning, med eller utan färgämne. En hårinpackning tränger djupare in i hårets olika lager än ett balsam och kan göra under åt slitet, torrt hår. En snabb färginpackning vårdar ditt hår samtidigt som den förstärker och korrigerar din hårfärg.

Föna och stajla

Om du stajlar ditt hår med plattång, locktång eller fön behöver du skydda håret från värmen. Ett maximalt skydd reparerar även håret från tidigare skador, stärker hårets naturliga lipidlager och låser in fukt för att motverka frizz.

Till sist och syvende skapar du massor av volym med hårmousse, eller silkeslen yta och maximal glans med en finishingspray.