Vårda ditt skägg

Skägget som mode har ökat i popularitet på senare år och verkar vara här för att stanna. Hur ska du då gå tillväga för att vårda ditt skägg på bästa sätt? I vårt inlägg får du några tips på hur du vårdar ditt skägg – allt från trimningen till eftervården.

Trimma rätt

Att använda rätt verktyg när du ska trimma skägget är viktigt. En riktigt bra trimmer och en vass rakhyvel kommer inte bara göra jobbet bättre och snyggare utan det kommer även vara mer skonsamt för din hud. Köp hem det du har behov av online.

Ta också fram bilder på hur du vill att ditt skägg ska se ut för att ha en mall du kan följa när du håller på att lära dig. Testa också olika typer av trimningar för att hitta den typ av skägg som passar dig och ditt ansikte.

Eftervård

Skägget behöver eftervård för att se så friskt ut som möjligt – precis som ditt vanliga hår. Som tur är behöver du inte så många produkter för att skägget ska hålla sig friskt. Någon form av skäggolja som ger glans och får skägget att bibehålla sin form är bra. En återfuktande kräm är också att rekommendera eftersom huden lätt blir irriterad efter rakning.